top of page
  • Writer's pictureMikko Korkeakoski

UusiYlivieska-blogisarja: Toteutusta vaille valmis

Päivitetty: 15. lokak. 2021

UusiYlivieska-blogisarjassa seurataan Ylivieskan kaupungin strategiatyötä eri näkökulmista. Vaikka kyse on Ylivieskan strategiatyöstä, koskettaa kirjoitus koko alueemme yhteisiä asioita.


Huolella ja laajalla yhteistyöllä osallistaen valmisteltu Ylivieskan strategia alkaa olla viimeisiä nuijan kopautuksia vaille valmis. Sen jälkeen päästäänkin sen toteutusvaiheeseen, jolla suuntaamme Ylivieskaa kohti seuraavaa vuosikymmentä. Strategia sisältää keskeisimmät linjanvedot sille, mitä haluamme tulevaisuudessa olla. Hienosäädöt tapahtuvat ajan kuluessa, joiden avulla pysymme raiteilla kohti päämäärää.


Raiteista puheenollen liikenneyhteyksillä on suuri merkitys Ylivieskalle nyt ja tulevaisuudessa. Meidän luottamushenkilöiden on herkeämättä pysyttävä ajan hermolla niistä hankkeista, jotka koskevat pääratamme kehittämistä. Nyt on jo huomattu, että isompien kaupunkien prioriteettina tuppaa olemaan vain ajallisesti mahdollisimman lyhyt junamatka Helsinkiin ja se tarkoittaa auttamattomasti sitä, etteivät junat ylimääräisiä pysähdyksiä tee.


"Yhtenä valtakunnallisista seutukaupungeista Ylivieska haluaa olla edesauttamassa sekä omaa että alueen kehittymistä."

Siksi tässä on se merkittävä edunvalvonnan paikka, niin kunnallisesti, maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin. Rautateiden risteysasemana ja maakunnan eteläosa matkustajia kokoavana pysähdyspaikkana Ylivieskan aseman merkitys on kiistaton. Siitä meidän on pidettävä kiinni ja se vaatii yhteisellä sanomalla viestimistä koko alueemme voimin.


Alueellista yhteistyötä vaatii myös koulutuksen turvaaminen. Laadukkaat koulutuspalvelut nostettiin Ylivieskan strategiaan juuri siitä syystä, että vain alueellisesti kattava ja eri asteinen koulutus tuottaa työelämämme kipeästi tarvitsemat osaajat ja osaamisen. Tämän varmistamiseen tarvitsemme uudenlaisia ja rohkeita ratkaisuja sekä yhteistyön voimaa.


" - pelkästään omaa etua ajaen tai toista kadehtien emme lopulta voita kukaan."

Haluammehan koko alueena houkutella nuoret aikuisemme jäämään tänne töihin ja perustamaan perheensä turvallisiin kotimaisemiin. Säilyttämällä elinvoimaisuutemme voimme tarjota monipuoliset ja laadukkaat palvelut alueellamme.


Yhtenä valtakunnallisista seutukaupungeista Ylivieska haluaa olla edesauttamassa sekä omaa että alueen kehittymistä, sillä pelkästään omaa etua ajaen tai toista kadehtien emme lopulta voita kukaan.

 

Tämä blogikirjoitus on julkaistu alunperin 6.2.2019 kalajokilaakso.fi:ssä.

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page