top of page
  • Writer's pictureMikko Korkeakoski

Lasten ja nuorten pahoinvointiin on puututtava ripeästi

Järkyttävät tapahtumat pysäyttävät, kun ne tulevat lähelle. Tämä koettiin tänään Ylivieskassa, kun Kaisaniemen koululla oppilas puukotti ikätoveriaan kesken koulupäivän. Poliisi jatkaa tapahtumien tutkintaa, jossa toivottavasti selviää myös syyt tämän traagisen tapahtuman taustalla. Toivon mitä parhainta ja pikaista paranemista uhrille sekä kriisiapua kouluyhteisölle. Täytyy muistaa, että myös epäilty tarvitsee apua, sillä tällaiset ilmentymät kertovat jostakin juurisyystä, johon olisi syytä kyetä puuttumaan ajoissa.


"Tehokkain tapa vaikuttaa lasten ja nuorten mielenterveyteen on ennaltaehkäisy ja juurisyihin puuttuminen."

Lasten ja nuorten pahoinvoinnin sekä mielenterveysongelmien voimakas lisääntyminen on huolestuttava piirre yhteiskunnassamme. Tehokkain tapa vaikuttaa lasten ja nuorten mielenterveyteen on ennaltaehkäisy ja juurisyihin puuttuminen. Esimerkiksi on tärkeää kiinnittää huomiota myös perheiden hyvinvointiin ja tarjota tukea ja apua tarvitseville perheille.


Toinen merkittävä keino vaikuttaa lasten ja nuorten mielenterveyteen on toteuttaa terapiatakuu, jotta apua on tarjolla riittävän nopeasti ja joustavasti. On aivan keskeinen asia, kuinka nopeasti apua saa, kun mieltä alkaa ahdistaa. Valitettavasti terapiatakuu jäi toteuttamatta kuluneella vaalikaudella, vaikka muita hoitotakuita kiristettiinkin. Ajoissa asioiden purkaminen estää tilanteen paisumista vakavampiin asteisiin, jolloin tarvitaan usein raskaampia hoitokeinoja.


"On tärkeää toteuttaa terapiatakuu, jotta apua on saatavilla nopeasti kun mieltä alkaa ahdistaa."

Yhteiskuntamme on kyettävä pitämään varsinkin lapsia ja nuoria elämän oikeilla raiteilla tukien ja turvaten. Tulevilla sukupolvillamme tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet lähteä rakentamaan omaa tulevaisuuttaan sekä tavoitella omia unelmiaan erilaisista lähtökohdista riippumatta.

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page